bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

Prof. dr Bogdan Kuzmanović panelista na 22. Beogradskom ekonomskom forumu

Događaj koji je svakako obeležio današnji dan i okupio stručan i eminentni srpski i inostrani establišment je Beogradski ekonomski forum. Kao jedan od vodećih događaja u regionu jugoistočne Evrope, Beogradski ekonomski forum predstavlja godišnji pregled političkih, ekonomskih i poslovnih kretanja Srbije, pruža analizu uloge zemlje u regionu i odličnu platformu za komunikaciju među političkim, privrednim i poslovnim liderima u regionu jugoistočne Evrope. Na Forumu se svake godine raspravlja o globalnim promenama, tehničko-tehnološkim inovacijama, aktuelnim privrednim kretanjima i mogućnostima za investiranje uz podršku državnog aparata. Takođe, jedna od vodećih tema bila je naftna kriza i njeni efekti na domaća privredna zbivanja.

Na uvodnom izlaganju prisutne su pozdravili ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji su posebno akcentovali koliko se spoljnopolitički, globalni uticaji odražavaju u energetskom sektoru, nužnost diversifikacije, a s tim u vezi i predstavili mogućnost novih projekata i saradnje sa susednom Mađarskom.

Nakon pozdravnog govora usledio panel “Pipeline Conundrum: new regional energy avenues” u okviru kojeg je Transnafta AD predstavljao v.d. diektora prof. dr Bogdan Kuzmanović stručnim stavovima o političkim krizama, aktuelnim dešavanjima, globalnim pomeranjima, kao i daljim mogućnostima ulaganja stranih direktnih investicija u našu zemlju, ali i učešću „ zelene energije“, njenim potencijalima, šansama i rizicima. Težište panela je bila i uloga države u kriznim situacijama i način na koji podstiče dalji razvoj i investicije.