bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

Transnafta AD Pančevo i ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa v.d.direktorom Transnafte a.d. Pančevo Bogdanom Kuzmanovićem o pripremi izgradnje novog naftovoda između Srbije i Mađarske kojim će se diversifikovati snabdevanje naftom.

Ministarka je podsetila da je prilikom jučerašnjeg susreta sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom iskazana podrška realizaciji ovog projekta kao i da će Transnafta početi razgovore sa mađarskom kompanijom o tehničkim detaljima.
“Realizacijom ovog projekta obezbedila bi se diversifikacija snabdevanja sirovom naftom i povećali bismo sigurnost snabdevanja rafinerije nafte Pančevo. Takođe, smanjili bi se i ukupni troškovi transporta sirove nafte u odnosu na transport do Omišlja, a zatim naftovodom do granice sa Republikom Srbijom “, poručila je ministarka Đedović.

Trasa novog naftovoda od Ađe do Novog Sada bila bi duga 128 kilometara, procenjena vrednost investicije izgradnje naftovoda na teritoriji Republike Srbije je 100 miliona evra, a investitor sa srpske strane bila bi Transnafta.