bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

U Almatiju u Kazahstanu održana XXII sednica upravnog odbora Međunarodne asocijacije transportera nafte – IAOT

Prof. dr Bogdan Kuzmanović i izvršni direktor za investicije Slaviša Gavrilović učestvovali su na više sastanaka u okviru 22. redovne sednice upravnog odbora IAOT (International Associations of Oil Transporters) koja se održavala u Almati, u Kazakhstanu, u periodu od 19. do 20.06.2024. godine.

Na sastancima su prezentovani ostvareni rezultati u prethodnom periodu, kao i planovi udruženja do kraja tekuće i za narednu godinu. Takođe realizovan je niz kontakata sa predstavnicima kompanijama MOL, Transnjeft, GomelTransneft, KazTransOil, i Caspian Pipeline Consortium.

Sednicom odbora IAOT koja je održana 20.06.2024. godine je kao predsednik udruženja predsedavao direktor prof dr Kuzmanović i na čiju inicijativu je usvojen predlog za formiranje nove stalne ekspertske grupe za upravljanje rizicima.

Prof. dr Bogdan Kuzmanović i Slaviša Gavrilović su učestvovali i na sastanku stalne ekspertske grupe za sigurnost snabdevanja kao predstavnici Transnafta AD Pančevo, punopravanog člana udruženja.
Velika čast i privilegija za Srbiju je činjenica da njen predstavnik predsedava asocijacijom čiji članovi raspolažu sa preko 105.000 km naftovoda.