bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

Транснафта АД Панчево и министарство рударства и енергетике

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са в.д.директором Транснафте а.д. Панчево Богданом Kузмановићем о припреми изградње новог нафтовода између Србије и Мађарске којим ће се диверсификовати снабдевање нафтом.

Министарка је подсетила да је приликом јучерашњег сусрета са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом исказана подршка реализацији овог пројекта као и да ће Транснафта почети разговоре са мађарском компанијом о техничким детаљима.
“Реализацијом овог пројекта обезбедила би се диверсификација снабдевања сировом нафтом и повећали бисмо сигурност снабдевања рафинерије нафте Панчево. Такође, смањили би се и укупни трошкови транспорта сирове нафте у односу на транспорт до Омишља, а затим нафтоводом до границе са Републиком Србијом “, поручила је министарка Ђедовић.

Траса новог нафтовода од Ађе до Новог Сада била би дуга 128 километара, процењена вредност инвестиције изградње нафтовода на територији Републике Србије је 100 милиона евра, а инвеститор са српске стране била би Транснафта.