bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

Проф. др Богдан Kузмановић панелиста на 22. Београдском економском форуму

Догађај који је свакако обележио данашњи дан и окупио стручан и еминентни српски и инострани естаблишмент је Београдски економски форум. Kао један од водећих догађаја у региону југоисточне Европе, Београдски економски форум представља годишњи преглед политичких, економских и пословних кретања Србије, пружа анализу улоге земље у региону и одличну платформу за комуникацију међу политичким, привредним и пословним лидерима у региону југоисточне Европе. На Форуму се сваке године расправља о глобалним променама, техничко-технолошким иновацијама, актуелним привредним кретањима и могућностима за инвестирање уз подршку државног апарата. Такође, једна од водећих тема била је нафтна криза и њени ефекти на домаћа привредна збивања.

На уводном излагању присутне су поздравили министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић и министар спољних послова Ивица Дачић, који су посебно акцентовали колико се спољнополитички, глобални утицаји одражавају у енергетском сектору, нужност диверсификације, а с тим у вези и представили могућност нових пројеката и сарадње са суседном Мађарском.

Након поздравног говора уследио панел “Пипелине Цонундрум: неw регионал енергy авенуес” у оквиру којег је Транснафта АД представљао в.д. диектора проф. др Богдан Kузмановић стручним ставовима о политичким кризама, актуелним дешавањима, глобалним померањима, као и даљим могућностима улагања страних директних инвестиција у нашу земљу, али и учешћу „ зелене енергије“, њеним потенцијалима, шансама и ризицима. Тежиште панела је била и улога државе у кризним ситуацијама и начин на који подстиче даљи развој и инвестиције.