bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

Kопаоник бизнис форум

Већ више од 25 година, Форум окупља реномиране стручњаке и еминентна имена домаће и регионалне привредне и политичке сцене.​

Kао организатор Kопаоник бизнис форума, Савез економиста Србије настоји да одржи и негује сарадњу између релевантних учесника и на тај начин понуди интерактивну платформу за размену мишљења, аргументовану, конструктивну расправу, сагледавајући при томе кључне реформске изазове из различитих углова: политичког и привредног, микро и макро економског, из угла реалног и финансијског сектора, домаћих и страних инвеститора, приватних и јавних предузећа, теорије и праксе. Форум тежи да буде истински празник за економисте, сајам идеја, као и својеврсни годишњи реалитy цхецк за креаторе економских политика, место на коме се сумирају резултати економске политике наше земље између два догађаја.

Захваљујући својој традицији и доказаном квалитету, Kопаоник бизнис форум се позиционирао као најзначајнији догађај ове врсте у Србији и региону. Са аспекта свог значаја и утицаја, Kопаоник бизнис форум је препознат као „српски Давос“ и доприноси позитивном брендирању Србије у свету. Сваке године Форум привлачи значајну пажњу медија.

Најважнији закључци и препоруке Kопаоник бизнис форума сумирају се у документу „Kопаоник консензус“. Овај документ, првенствено намењен Влади Републике Србије, Народној банци Србије и релевантним институцијама, представља допринос организатора креирању изводљивих и ефикасних политика у жељи да наставак економске транзиције Србије буде бржи и квалитетнији.

Jačanjem regionalne dimenzije poslednjih godina, Forum privlači sve veći broj učesnika iz susednih zemalja i Zapadnog Balkana. Regionalna saradnja predstavlja neophodan preduslov za budućnost regiona u celini, kao i za svaku zemlju pojedinačno, pre svega kada je u pitanju njihova evropska perspektiva. Bliža saradnja, partnerstvo i kontakti sa naprednijim, iskusnijim članicama EU pružile bi ovim zemljama mogućnosti za direktno učenje, usvajanje najboljih praksi i njihovo prevođenje u kontekst zapadnog Balkana, što bi u konačnom poboljšalo rešavanje tekućih pitanja i izazova u regionu.

Na Panel diskusiji je pored v.d. direktora Transnafta AD, ​​Prof. dr​ Bogdana Kuzmanovića prisustvovala i ministarka rudarstva i energetike Prof. dr Zorana Mihajlović.