bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   
bscp
latinica      |      ћирилица     |      english
Existing Users Log In
   

У Алматију у Казахстану одржана XXII седница управног одбора Међународне асоцијације транспортера нафте – ИАОТ

Проф. др Богдан Кузмановић и извршни директор за инвестиције Славиша Гавриловић учествовали су на више састанака у оквиру 22. редовне седнице управног одбора ИАОТ (International Associations of Oil Transporters) која се одржавала у Алмати, у Казакхстану, у периоду од 19. до 20.06.2024. године.

На састанцима су презентовани остварени резултати у претходном периоду, као и планови удружења до краја текуће и за наредну годину. Такође реализован је низ контаката са представницима компанијама МОЛ, Трансњефт, ГомелТранснефт, КазТрансОил и „Caspian Pipeline Consortium“.

Седницом одбора ИАОТ која је одржана 20.06.2024. године је као председник удружења председавао директор проф др Кузмановић и на чију иницијативу је усвојен предлог за формирање нове сталне експертске групе за управљање ризицима.

Проф. др Богдан Кузмановић и Славиша Гавриловић су учествовали и на састанку сталне експертске групе за сигурност снабдевања као представници Транснафта АД Панчево, пуноправаног члана удружења.
Велика част и привилегија за Србију је чињеница да њен представник председава асоцијацијом чији чланови располажу са преко 105.000 км нафтовода.