bs
latinica      |      ћирилица     |      english
bs
latinica      |      ћирилица     |      english
Vesti

Intervju prof. dr Bogdana Kuzmanovića, v.d. direktora Transnafte AD.

Kapaciteti za skladištenje nafte – resurs za energetsku bezbednost

Dešavaju se presedani u ekonomskom, geopolitičkom i bezbednosnom smislu tako da je neophodno obezbediti energetsku i prehrambenu sigurnost za naciju. Ovu opomenu treba ozbiljno shvatiti i obezbediti dovoljne kapacitete za skladištenje nafte i derivate – pre svega za svoje potrebe, a možda ne bi bilo loše obezbediti višak skladišnog prostora, koji bi se mogao veoma lako i lepo unovčiti. Kada imate višak kapaciteta vi ga možete ili iznajmiti ili popuniti jeftinim energentima koje ćete kasnije, kada cene porastu dobro prodati, kaže prof. dr Bogdan Kuzmanović, v.d. direktora Transnafte AD.

Detaljnije

Vesti

Istraživanje organizacije "Transparentnost Srbija" u saradnji sa organizacijom "Transparentnost Češka"

Javna preduzeća i preduzeća u vlasništvu države u Srbiji u najvećem broju su “delimično transparentna”, nalaz je istraživanja “Indeks transparentnosti javnih preduzeća i preduzeća u državnom vlasništvu”, danas predstavljenog u Beogradu.

Detaljnije

Vesti

Obaveštenјe o sprovedenom postupku promene pravne forme JP Transnafta Pančevo u Transnafta AD Pančevo

Obaveštavaju se zaposleni u JP Transnafta, njeni dobavljači, poverioci i drugi zainteresovani, da je JP TRANSNAFTA Pančevo promenila pravnu formu, iz pravne forme javnog preduzeća, u pravnu formu akcionarskog društva koje nije javno, pod punim poslovnim imenom: Akcionarsko društvo za transport nafte naftovodima i transport derivata nafte produktovodima „Transnafta” Pančevo (u daljem tekstu: Akcionarsko društvo). Skraćeno poslovno ime Akcionarskog društva glasi: TRANSNAFTA AD Pančevo.

Vesti

Razvoj saradnje Ministarstva odbrane i "Transnafte"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Skladište pogonskog goriva “Ledinci” kod Novog Sada i sastao se sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike i rukovodstvom JP “Transnafta”.

Detaljnije