Društvena odgovornost

JP Transnafta je odgovorna kompanija posvećena sprečavanju i otklanjanju negativnih uticaja na život, zdravlje i bezbednost lokanih zajednica u kojima posluje, kao i unapređivanju ekonomskog i kulturnoh razvoja istih.

Prihvatajući koncept društveno odgovornog poslovanja, koji podrazumeva i potrebu ulaganja dela prihoda u zajednicu u kojoj je ostvaren, uz nastavak investicionih ulaganja uz razvoj vlastitog sistema, poslednjih nekoliko godina dodeljena su znatna finansijska sredstva za realizaciju brojnih projekata lokalnih zajednica.

U obliku sponzorstava i donacija dodatnim finansijskim sredstvima JP Transnafta podržava i delatnost raznih udruženja građana, sportskih klubova, važnijih kulturnih i humanitarnih događaja. Usaglašeno sa osnovnim postavkama društvenog odgovornog poslovanja kontakt sa lokalnom zajednicom neizostavan je deo poslovanja kompanije, putem kojeg se grade dobri odnosi. Značaj koji JP Transnafta pridaje odgovornosti pri kreiranju ekonomskih i društvenih vrednosti, predstavlja jedan od vitalnih segmenata poslovne politike kompanije.